Voor de BESTE games, achtergronden & ringtones!


Welkom bij Funnerz

Funnerz is een online vaardigheidsspel waarin de spelers het tegen elkaar opnemen om in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk trivia vragen te beantwoorden. De game is daarom een mooie mix van kennis, een goed geheugen en leuke weetjes. Maar uiteindelijk gaat het allemaal om vaardigheden.

Met Funnerz is het ook mogelijk mooie producten te winnen. Er is altijd een actieve competitie waarin je elke keer een andere prijs kunt winnen. Elke drie maanden wordt er een winnaar getrokken. En als je de hoogst scorende speler bent wanneer de competitie eindigt, win je het product!

De mensen achter Funnerz.com zijn een bijzondere mix van unieke ondernemers, experts in digital advertising en grote internationale eigenaars van webshops. Alle partners hebben eerder met online ledendiensten gewerkt, en we zijn dan ook fier op onze leden en onze service. Funnerz.com is een handelsnaam voor Triple Tonic.

Prijzen

Winnaars - TBA

FAQ


1. Hoe kom ik meer te weten over welke dienst ik een abonnement op hebt of hoe kom ik meer te weten over de service?

Voor meer informatie over onze dienst, SMS het woord HELP naar het 5-cijferige nummer. Je ontvangt dan meer informatie over de dienst, kosten, ondersteuningswebsite, type abonnement, content type, 0800 nummer en vernieuwingsdata.

2. Hoe kan ik me direct uitschrijven?

Om direct het abonnement stop te zetten, SMS STOP naar 9989. Je zult een bevestiging krijgen dat je bent uitgeschreven. Je zult niet langer berichten ontvangen. Er zou nog één dagelijks bericht kunnen komen dat al verzonden was naar de provider na het uitschrijven van de dienst.

3. Ik wist niet dat ik moest betalen voor de dienst:

We communiceren duidelijk in al onze reclames (op de website, in onze commercials en in ons welkomstbericht, ofwel verbaal of wel visueel) wat de prijs per bericht is en hoe mensen zich kunnen uitschrijven.

4. Ik heb me nooit ingeschreven voor jullie diensten:

Je kunt je alleen inschrijven door een dubbele opt-in op de ingeschreven telefoon uit te voeren. Als gebruiker moet je dus tweemaal bevestigen dat je je in wilt schrijven. Dit kan alleen als de gebruiker de daadwerkelijke telefoon bedient, aangezien we de instructies voor het bevestigen naar de telefoon sturen. Let er ook op dat we duidelijk in al onze reclame (advertenties, in onze commercials en in ons welkomstbericht, hetzij verbaal of visueel) communiceren dat je de juridische eigenaar en betaler moet zijn om je in te schrijven.